انواع شیر ایمنی

انواع شیر ایمنی

انواع شیر ایمنی

طیف گسترده ای از انواع شیر ایمنی موجود برای پاسخگویی به برنامه های مختلف و معیارهای عملکرد مورد تقاضای صنایع مختلف در بازار وجود دارد. علاوه بر این، استانداردهای ملی، انواع مختلفی از شیر اطمینان را تعریف می کنند. از جمله:

استاندارد ASME I و استاندارد ASME VIII برای کاربرد اینگونه شیرها و ریلیف ها در دیگ بخار و مخازن تحت فشار و استاندارد ASME / ANSI PTC ۲۵.۳ برای شیرهای اطمینان و شیر ایمنی ها تعریف زیر را ارائه می دهند. این استانداردها مشخصات عملکردی و همچنین انواع مختلفی از شیرهای اطمینان را که استفاده می شود تعیین می کنند:

· استاندارد ASME I با شیر ایمنی ایمنی مطابق با الزامات بخش I کد مخزن فشار ASME برای کاربردهای دیگ بخار که در فشار بیش از ۳٪ باز می شود و در میزان ۴% بسته می شود. در این وضعیت شیر معمولاً دارای دو حلقه دمنده است.

انواع شیر ایمنی 2

 

در استاندارد ASME VIII شیر ایمنی مطابق با الزامات بخش VIII کد مخزن تحت فشار ASME برای کاربردهای مخزن تحت فشار است که در فشار بیش از ۱۰٪ باز و در ۷٪ بسته می شود.

انواع شیر ایمنی و دیگر استانداردها

همچنین از لحاظ دیگر استاندارد های رایج انواع شیر ایمنی عبارتند از:

    شیر ایمنی کم فشار- موقعیت واقعی دیسک، ناحیه تخلیه شیر را تعیین می کند.
    شیر ایمنی با بالابر کامل – منطقه تخلیه با موقعیت دیسک تعیین نمی شود.
    شیر ایمنی متعارف – محفظه حاوی فنر به طرف بخش تخلیه حرکت می کند، از این رو ویژگی های عملیاتی مستقیماً تحت تأثیر تغییرات فشار برگشتی شیر قرار می گیرند.
    شیر ایمنی متعادل – یک شیر متعادل دارای ابزاری برای به حداقل رساندن تأثیر فشار برگشتی بر روی مشخصات عملیاتی شیر است.
    شیر ایمنی با پیلوت – دستگاه اصلی کنترل فشار با یک دستگاه کمکی کنترل فشار خودکار فعال شده همراه است و توسط آن کنترل می شود.

 


انواع شیر ایمنی از نگاهی دیگر

تعاریف زیر را از انواع شیر اطمینان ( شیر ایمنی ) ذکر می کنند:

· شیر ایمنی – دریچه ایمنی که به طور خودکار و بدون کمک انرژی دیگری به غیر از مایع مورد نظر، مقداری از مایع را تخلیه می کند تا از افزایش فشار ایمنی از پیش تعیین شده جلوگیری کند.

· شیر اطمینان مستقیم بارگذاری شده – دریچه ایمنی که در آن بارگیری ناشی از فشار مایع در زیر دیسک سوپاپ فقط توسط دستگاه بارگیری مکانیکی مستقیم مانند وزن، اهرم و وزن یا فنر مخالف است.

· شیر ایمنی کمکی – شیر ایمنی که با استفاده از مکانیزم کمکی تغذیه شده، ممکن است در فشاری کمتر از فشار تنظیم شده فعال شود.

· شیر اطمینان بارگیری شده اضافی – یک نوع شیر اطمینان است که تا زمانی که فشار ورودی به سوپاپ اطمینان به فشار تنظیم شده نرسد، یک نیروی اضافی وجود دارد که باعث افزایش نیروی آب بندی می شود.

· شیر ایمنی با پیلوت – که عملکرد آن توسط مایع تخلیه شده از یک سوپاپ پیلوت آغاز و کنترل می شود که خود یک شیر اطمینان بار مستقیم است و به شرط استاندارد است.

 

 

باز و بسته کردن شیر ایمنی سطحی یک سری مراحل و نکات دارد که باید به دقت بررسی شود. این شیر ها دارای موقعیت اجرایی مخصوص به خود هستند.
 
مراحل باز و بسته کردن شیر ایمنی سطحی
دقت کنید که مراحل نوشته شده باید به ترتیب طی شود و اولویت بندی در این زمینه بسیار مهم است.
۱-     در ابتدا نیاز به بستن شیر دروازه جلویی شیر ایمنی است. البته که به طور کلی موقعیت این دروازه بسیار مهم است.
۲-     در گام دوم نیاز است که فشار کم از سرویس خارج شود و چرخش صورت بگیرد تا شایر آن پیدا شود.
۳-     در گام سوم نوبت به فشار زیاد است که فرمانده فشار زیاد را بررسی می کند تا اطمینان حاصل شود که دکمه باز است.
۴-     گام چهارم مربوط به شیر رابط است که با عنوان bypass شناخته می شود و در و طرف شیر ایمنی سطحی باز می شود و فشار و سمت را یکسان در نظر می گیرد.
۵-     شیر سرعتی با عنوان v. check valve بررسی می شود که این شیر باز می شود و در این حالت باز هم شیر ایمنی سطحی می بایست باز شود.
۶-     برای اینکه شیر ایمنی سطحی در وضعیت خودکار باشد یک سری مراحل باید طی شود. مثلاً نیاز است که شیر دروازه جلوی شیر ایمنی سطحی به آرامی باز شود، شیر رابط مجدداً بسته می شود و فرمانده فشار کم را روی سرویس می گذارد. این کار به صورت چرخش بوده تا مهره به بدنه بچسبد.
 
نکات مهم در مورد شیر ایمنی سطحی
در صورتی که از شیر سرعتی استفاده شد اما شیر ایمنی باز نشد، نیا به استفاده از فاصله گیر با پالونگ است. در نهایت می بایست پالونگ برداشته شود و شکل شیر ایمنی سطحی نیز بررسی شود.
یک مدل دیگر از شیر ایمنی وجود دارد که مشهور به شیر اطمینان تخلیه ای است. این مدل از شیر ها روی مخازن و تجهیزات محتوی گاز و یا مایع نصب می شوند. به طور کلی به این شیرهای شیرهای اطمینان دو منظوره گفته می شود. تفاوتی که بین این مدل از شیر دیده می شود بسیار مهم است.
مثلاً در مدل های شیر اطمینان زمانی که فشار سیستم به فشار تنظیمی برسد، حرکت به صورت ناگهانی و سریع است. در واقع زمانی که فشار به پایین تر از فشار مجاز نرسیده باشد نیز باز خواهد ماند و پس از پایین آمدن فشار باز هم بسته می شود.
در یک سیستم در صورتی که خواسته باشیم از شیر اطمینان و همینطور شیرهای تخلیه ای استفاده همزمان داشته باشید این دو گزینه به صورت سری با هم نصب می شوند. در واقع اول شیر تخلیه نصب می شود و پس از آن شیر اطمینان نصب خواهد شد. در این زمینه پیکربندی شیر بسیار مهم است و همینطور در صورت افزایش فشار باید به عملکرد آن دقت شود و شیر باز شود و به شکل دیگر اجازه افزایش بیشتر فشار داده نمی شود. در صورتی که با این عملکرد فشار بیشتر شود شیر باز می شود و دیگر اجازه افزایش بیشتر فشار داده نمی شود. خروجی های شیر اطمینان تخلیه ای دارای سیستم فرایندی باز هستند.
 
شیرهای ایمنی با صفحه پاره شونده
یکی از ابتدایی ترین روش هایی که برای حفاظت از سیستم های تحت فشار صورت می گیرد استفاده از صفحه های پاره شونده است. در واقع سبب می شود که در برابر اضافه فشار ناخواسته مقاومت می کند. صفحه پاره شونده معمولاً یکبار مصرف بوده و زمانی که در اثر فشار سیستم پاره شود، نیاز به تعویض دارد.
این شیرها معمولاً به واسطه شیرهای اطمینان نصب و اجرا می شوند و به طور کلی بر اساس فشار اضافی در مدت زمان لازم تخلیه صورت می گیرد. از سوی دیگر افزایش فشار ناگهانی و شدید سبب می شود که این شیرها با پاره شدن دیسک ها اجازه تحلیه حجم زیادی از فشار را بدهند.
 
 
 
 
 
 

برای استعلام قیمت محصولات و یا دریافت مشاوره می توانید با کارشناسان فروش شرکت به شماره واتس اپ 09021000571 تماس حاصل فرمایید و یا با ارسال درخواست کارشناسان مربوطه در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *